top of page

Ζυμαρικά με μανιτάρια, τυρί κρέμα και σπανάκι

Υλικά

500 γρ. μανιτάρια (τα καφέ ή τα πορτομπέλο έχουν πιο έντονη γεύση)

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. ξηρό ​​θυμάρι

Αλάτι, πιπέρι

200 γρ τυρί κρέμα

1 κ.σ. μουστάρδα

200 γρ.σπανάκι baby

3-4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

Προαιρετικά τριμμένη παρμεζάνα/ κεφαλοτύρι 

Διαδικασία

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

2. Κόβουμε τα μανιτάρια σε ροδέλες, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τοποθετούμε όλα σε πυρέξ/ ταψί μαζί με το ελαιόλαδο, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.

3. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα στη μέση του ταψιού, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20-30 λ. μέχρι να ψηθούν τα λαχανικά.

4. Εν τω μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

5. Όταν είναι έτοιμα τα μανιτάρια, προσθέτουμε τη μουστάρδα, το baby σπανάκι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια*, τη λιαστή ντομάτα τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά.

6. Σερβίρουμε όπως είναι ή προσθέτουμε λίγη τριμμένη παρμεζάνα.


*Αν σκέφτεσαι να βάλεις μεγάλα φύλλα από σπανάκι και όχι baby, ίσως το σπανάκι βγει σκληρό, όμως μπορείς να δοκιμάσεις το εξής: αφού ψιλοκόψεις το σπανάκι, ανακατατεψέ το με τα ψητά μανιτάρια και βάλε το πυρέξ στο φούνρο για 10-15 λ. ακόμα.


logo thenutriculti
  • Facebook
  • Instagram

Εγγραφή στο  Newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις ενημερώσεις, αποκλειστικές συνταγές και ειδικά προνόμια. 

Ευχαριστώ για την εγγραφή!

©2022 The nutriculti / Βίκη Κεραμίδα 

All rights reserved

bottom of page